Afdrukken

Artikel

Wat was De Loet mooi, met zijn water en zijn bomen. De man en het jongetje in de deu­ropen­ing hebben niet eens gemerkt dat we voor­bij zijn gelopen.

Ab07LoetEa03

13-​06-​1936 Ze maak­ten een brug… Een schip­per en een tim­mer­man maak­ten op de Loet samen een brug om een der bewon­ers zoo­doende de gele­gen­heid te geven over het nog niet gedempte gedeelte van de Loet­sloot zijn won­ing te ver­laten. Dit werkje geschiedde in een schuit. Het werk vorderde goed en in kor­ten tijd was ’t werk naar genoe­gen opgeleverd. Helaas bleek nu dat de schuit noch voor noch achteruit kon, daar de brug te laag was om de schuit door te laten. Er zal dus wel niet anders op zit­ten, dan de schuit te verzwaren en wat te laten zinken om hem zoo door te laten! Erg ver­standige bruggen­bouw­ers bleken de tim­mer­lieden niet.

ab06loetea02

Lees meer in:
Mooi Scha­gen
- u
itgave Sticht­ing Uit­gev­erij Noord-​Holland. Geschreven en samengesteld door Harry Kooij. Prijs € 29,95, exclusief verzend­kosten. Het boek ver­schi­jnt voor­jaar 2016: Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken..

Bron­nen

Reac­ties