Afdrukken

Artikel

Niet alleen gewone boeren, burg­ers en buiten­lui waren regel­matige bezoek­ers van de Schager markt. Begin jaren zeventig ver­scheen in de Schager Courant het vol­gende stukje:

cees berkhouwerMr. C. Berk­houwer, voorzit­ter van de Europese Gemeen­schap, blijkt zijn in Scha­gen ver­wor­ven bij­naam van “Boeren­kees” alle eer te willen aan­doen. Afgelopen don­derdag was hij weer eens op de Schager markt. Na hier en daar een kijkje te hebben genomen en na wat han­den te hebben geschud, ging hij naar de Gouden Engel om zich wat te ver­war­men. “Boeren­kees” ging er aan de ronde tafel zit­ten, opende zijn “stikke­buul” en haalde er een boter­ham uit en begon deze met smaak op te peuze­len. Toen hij op een gegeven moment een nies­bui kreeg bleek hij ook daarop te zijn berek­end. Uit een zak haalde hij een grote rode zak­doek en snoot uitvo­erig. Een prachtig ver­haal, daar zou hij nu niet meer mee wegkomen. Berk­houwer kwam uit Alk­maar waar hij advo­caat was. In 1956 werd hij lid van de tweede kamer. Vanaf 1963 zat hij in het Europees Par­lement waar­van hij tussen 1973 en 1975 voorzit­ter was.

am08marktgc08

Lees meer in:
Mooi Scha­gen
- uit­gave Sticht­ing Uit­gev­erij Noord-​Holland. Geschreven en samengesteld door Harry Kooij. Prijs € 29,95, exclusief verzend­kosten. Het boek ver­schi­jnt voor­jaar 2016: Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken..

Bron­nen

Reac­ties