Artikel

Wat was De Loet mooi, met zijn water en zijn bomen. De man en het jongetje in de deuropening hebben niet eens gemerkt dat we voorbij zijn gelopen.

Ab07LoetEa03

13-06-1936 Ze maakten een brug… Een schipper en een timmerman maakten op de Loet samen een brug om een der bewoners zoodoende de gelegenheid te geven over het nog niet gedempte gedeelte van de Loetsloot zijn woning te verlaten. Dit werkje geschiedde in een schuit. Het werk vorderde goed en in korten tijd was ’t werk naar genoegen opgeleverd. Helaas bleek nu dat de schuit noch voor noch achteruit kon, daar de brug te laag was om de schuit door te laten. Er zal dus wel niet anders op zitten, dan de schuit te verzwaren en wat te laten zinken om hem zoo door te laten! Erg verstandige bruggenbouwers bleken de timmerlieden niet.

ab06loetea02

Lees meer in:
Mooi Schagen
- u
itgave Stichting Uitgeverij Noord-Holland. Geschreven en samengesteld door Harry Kooij. Prijs € 29,95, exclusief verzendkosten. Het boek verschijnt voorjaar 2016: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..