Artikel

Niet alleen gewone boeren, burgers en buitenlui waren regelmatige bezoekers van de Schager markt. Begin jaren zeventig verscheen in de Schager Courant het volgende stukje:

cees berkhouwerMr. C. Berkhouwer, voorzitter van de Europese Gemeenschap, blijkt zijn in Schagen verworven bijnaam van “Boerenkees” alle eer te willen aandoen. Afgelopen donderdag was hij weer eens op de Schager markt. Na hier en daar een kijkje te hebben genomen en na wat handen te hebben geschud, ging hij naar de Gouden Engel om zich wat te verwarmen. “Boerenkees” ging er aan de ronde tafel zitten, opende zijn “stikkebuul” en haalde er een boterham uit en begon deze met smaak op te peuzelen. Toen hij op een gegeven moment een niesbui kreeg bleek hij ook daarop te zijn berekend. Uit een zak haalde hij een grote rode zakdoek en snoot uitvoerig. Een prachtig verhaal, daar zou hij nu niet meer mee wegkomen. Berkhouwer kwam uit Alkmaar waar hij advocaat was. In 1956 werd hij lid van de tweede kamer. Vanaf 1963 zat hij in het Europees Parlement waarvan hij tussen 1973 en 1975 voorzitter was. 

am08marktgc08

Lees meer in:
Mooi Schagen 
- uitgave Stichting Uitgeverij Noord-Holland. Geschreven en samengesteld door Harry Kooij. Prijs € 29,95, exclusief verzendkosten. Het boek verschijnt voorjaar 2016: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..